nyheder

Minilæsser og redskabsbærer i én kompakt maskine

Udover læsseopgaver kan den nye Schäffer 2428 SLT også anvendes til eksempelvis løvsugning, græsklipning, snerydning, saltning og hækklipning.

- Af Mads Blenker, Grøn Teknik

Schäffers nyudviklede, kombinerede minilæsser og redskabsbærer med modelnavnet 2428 SLT, er allerede i fuldt sving hos en række danske brugere - herunder skoler, kirkegårde, boligselskaber og kommuner.

Maskinen er udviklet i et samarbejde mellem Schäffer-fabrikken i Tyskland og den danske importør og forhandler, Helms TMT-Centret A/S, der har afdelinger i Herning, Aarhus og Ringsted samt et landsdækkende forhandlernet..

Maskinens totalhøjde er kun 189 centimeter, og bredden er nede på blot 89 centimeter. Det betyder, at man kan komme til med den lille, kompakte maskine på steder, hvor pladsen er trang.


Når det endte med, at vi valgte en Schäffer, så skyldtes det blandt andet, at det er et kendt mærke, som har ry for at holde en høj gensalgsværdi, siger Linda Larsen. Pressefoto. 


Lav indstigningshøjde

Men tag ikke fejl. Trods dens kompakte ydre og en egenvægt på blot to tons kan Schäffer 2428 SLT sagtens løfte en palle med et ton gods op i over to meters højde. Og så er indstigningshøjden lav - en klar fordel i forbindelse med opgaver, hvor føreren skal stige ind i og ud af maskinen mange gange.

Den lille maskine drives af en tre-cylindret Kubota dieselmotor på 26 hestekræfter. Selv om man tager førerhusets døre af om sommeren, giver forruden, taget og bagruden stadig ly for regn.

Ved Ejstrup og Gludsted Kirker i Midtjylland, hvor kirkegårdene passes af det samme personale, anskaffede man en Schäffer 2428 SLT i foråret 2016.

- Vi havde kig på flere forskellige mærker. Når det endte med, at vi valgte en Schäffer, så skyldtes det blandt andet, at det er et kendt mærke, som har ry for at holde en høj gensalgsværdi, siger graver Linda Larsen og tilføjer:

- Hertil kommer, at maskinen er knækstyret og har de rigtige mål, så den er nem at komme rundt med på kirkegårdene. Knækstyringen betyder, at for- og baghjulene følger samme spor, så vi ikke får lavet flere spor end højest nødvendigt. I øvrigt fik vi maskinen leveret med græsdæk, som ikke laver store mønstre i plænerne.

- Vi bruger for eksempel Schäffer'en til at løfte gravsten i en krog monteret på pallegaflen. Den er også rigtig god, når vi skal rykke træer og buske op. Med skovlen monteret bruger vi blandt andet læsseren til at skubbe affald ind i en affaldscontainer samt til at reparere med jord og grus på gravstederne, lyder det fra Linda Larsen.

Også med løvsuger

Den nye maskine bliver brugt til mange forskellige ting på kirkegården:

- Desuden har vi både en fejekost og en løvsuger til maskinen, som vi har stor glæde af her om efteråret, siger Linda Larsen.

Den næsten nye Schäffer 2428 SLT er i brug hver eneste dag og dermed helt uundværlig for de ansatte ved de to midtjyske kirkegårde. Da der er syv kilometers køreafstand mellem de to kirkegårde, er læsseren leveret med kørelys og rotorblink, og den er blandt andet også udstyret med træk til vogn.

- Læsseren er rigtig driftssikker, og jeg synes, at den har rigelig med trækkraft og løftekapacitet til at klare de opgaver, vi bruger den til, siger Linda Larsen.

Læsserens mange funktioner giver maskinen en høj udnyttelsesgrad.

- Med de mange forskellige arbejdsopgaver, vi anvender maskinen til, råder vi jo faktisk over både en minilæsser og en redskabsbærer i én og samme maskine, så vi får den udnyttet rigtig godt, påpeger hun.

Udover de redskaber, som læsseren hos Ejstrup og Gludsted Kirker er leveret med, tilbyder Helms TMT-Centret A/S eksempelvis også græsklippere, vertikalskærere græsopsamlere, flishuggere, hækklippere, sneplove og saltspredere til disse maskiner.


BO-VEST fra vestegnen, er nu klar til vinter med deres nye Schäffer 2445

Multifunktionel maskine ( Vi kalder den Redskabslæsser ) gør hverdagen nemmere for både beboere og ejendomsfunktionærer i BO-VEST, Boligsamarbejdet på Vestegnen.

Ejendomsfunktionærerne i afdelingen Svanens Kvarter, Albertslund  (BO-VEST i ) sparer både tid og hårdt fysisk arbejde efter indkøbet af en ny maskine. Maskinen kaldes Schäffer  2445 og det er en minilæsser med redskaber, som kan udskiftes. På den måde kan maskinen nemt omstilles til de mange typer opgaver der findes i almene boligafdelinger. Og det er til kæmpe fordel for både ejendomsfunktionærer og beboere.

Den nye maskine kan udstyres med rigtig mange forskellige redskaber og den kan ikke blot spare  tid for ejendomsfunktionærerne, men giver også et bedre arbejdsmiljø, idet den aflaster ejendomsfunktionærerne ved hårdt arbejde.

Den nye maskine er også et glimrende eksempel på, hvorledes ejendomsfunktionærerne formår at gøre effektivisering af driften til en win-win situation for både personale og beboere.

BO-Vest har valgt at få maskinen leveret med pallegafler, skovl, sneskraber, kost og saltspreder. Desuden kan den trække deres bladsuge vogn med høj tip. Alt i alt en rigtig fremtidssikret løsning.

På billedet ses ejendomsfunktionærerne Pia, Per og Martin sammen med Ejendomsmester Jørn Hegnsborg  fra  Bo-Vest få overdraget maskinen af Key Account Manager Svend Drejer, Helms TMT-Centret .

På billedet har  Ejendomsmester Jørn Hegnsborg  fra  Bo-Vest taget plads i maskinen. Som han siger: Man kan vel godt blive lidt misundelig på dem der skal  køre med den.

 


Vinteren gør sit indtog

Vejrudsigten siger vinter og vi ruller materielet ud til beredskab.
Et par billeder af én af eftermiddagens leveringer fra Aarhus, hvor vores Redskabslæsser skal ud og tage overfor netop en redskabsbærer.


Nyhedsarkiv
Import
schaeffer logo
Bredt program
Schäffer har i høj grad været med til, at den knækstyrede læssemaskine har afløst den skridstyrede minilæsser både i landbruget, hos entrepre-nører, anlægs-gartnere, stutterier, minkfarme, forlystelses-parker, kommuner osv. Schäffer har et bredt program af robuste maskiner med lave driftsomkostninger både indenfor traditionelle læsse-maskiner og teleskoplæssere.