nyheder

Når sneen falder...

Tak for besøget på Danmarks flotteste messe "maskiner under broen"

Ny traktormodel lukker hullet

af Morten Damsgaard (Maskinbladet.dk)

Ny Tym-traktor med 74 heste er vist frem i Roskilde, og den lukker hullet mellem den mindre model med 60 og den større med 105 hestekræfter.

På Roskilde Dyrskue har der stået en helt ny traktormodel på standen ved Helms, som blandt andet er importør af koreanske Tym i både Danmark, Sverige og Norge.

Tym T754 er navnet på den nye traktor med 74 hestekræfter, som lukker et hul i Tym-traktorprogrammet mellem den mindre T603-model på 60 hekstekræfter og den større T1054-model på 105 hestekræfter.

- Traktoren er udstyret med en tysk Deutz AG motor på fire cylindre og med 2,9 liter slagvolume, fortæller Allan Helms fra Helms TMT, som er den danske importær af Tym.

- Det er første gang, at der sidder en Deutz AG-motor, og det ser jeg som et stort kvalitetsstempel, og samtidigt en kendt motor for os, da vi kender det fra vores import af Schäffer minilæssere.

 

 

40 kilometer i timen

Transmissionen i Tym T754 er en 16x16 med mulighed for krybegear, og den har som standard 40 kilometer timen som topfart.

- Traktoren er som standard udstyret med koblingsfrit-vendegear. Desuden leveres traktoren med to PTO-hastigheder. Enten med 540 og 540eco, eller med 540 og 1.000 omdrejninger i minutter, fortæller Allan Helms.

Han fremhæver desuden en meget lille venderadius på traktoren:

- Da forakslen har en ekstra styrekugle på styrestangen, så vender traktoren stort set rundt på en tallerken, og det er tilmed uden et større vedligehold.

Målgruppen for traktoren er ikke bare fritidslandmanden, men også kommunen, anlægsgartneren eller måske som et godt alternativ til en brugt traktor.

- Traktoren er forbredt for frontlift eller frontlæsser og har tre dobbeltvirkende hydraulikudtag, lyder det fra Allan Helms.

Nyhedsarkiv quality matters

Alle TYM traktorer er fremstillet af state-of-the-art ingeniørfirma "Tong Yang Moolsan", i Sydkorea. Ved at drage nytte af over 40 års produktion erfaring i landbrugsmaskiner, produceres der idag mere end 10.000 traktorer hvert år for at imødekomme en stadigt stigende efterspørgsel i lande fra USA til Australien, såvel som hele Europa. Tym var i 2010 det hurtigst voksende traktormærke.